Løypebeskrivelser

Vi har et uendelig antall rundemuligheter. Vi anbefaler å skaffe deg vårt løypekart eller kjøpe skiboka «35 turer i verdens beste skiterreng». Her vil du finne forslag på runder i alle kategorier som er rikt illustrert med bilder. Det er også mulig å orientere seg i løypa da det er godt skiltet og kart i omtrent annenhvert kryss. God tur!

Hornsjørunden

Hornsjørunden er en klassiker her i Øyerfjellet, hele runden er ca 24 km.

Hornsjørunden er tilgjengelig direkte fra de fleste hytteområdene i Hafjell. De mest brukte utfartsstedene er Pellestova, Sjøseterkrysset og Mosetertoppen.

Hornsjørunden er tilknyttet løypenettet til Sjusjøen og Nordseter og svært mye brukt også fra disse utfartsstedene Løypa har god bredde hele veien og egner seg godt til både klassisk og skate.

Hornsjørunden er en av «tidligløypene», som preppes så fort nok snø har lagt seg.

Reinsvannrunden

Reinsvannsrunden er en av de mest populære rundene sør i Øyerfjellet, spesielt har hytteeierne på Hafjelltoppen forelsket seg i denne runden som går rundt Reinsvannet og er ca 15 km.

Denne runden går delvis i Nordsetra sitt løypenett som prepareres av Sjusjøen, de har ansvar for sør- og vestsiden av Reinsvannet, mens Øyer Turskiløyper har ansvar for løypene på nord- og østsiden. Løypa er også svært populær fra Lillehammersiden hvor Pellestova ofte er et turmål.

Skimarathonrunden

Start og mål er på Mosetertoppen Skistadion.

Løypa går i variert terreng hvor du er innom både skogsløyper og høyfjellsløyper.

Løypa benyttes hvert år til Hafjell Ski Marathon og er spesielt godt preppet inn mot vinterferien i uke 8. 

Hele løypa er 42 km. Ønsker man ikke å gå hele runden samlet kan man dele opp og gå kun deler av løypa kombinert med andre løyper og runder.

Hafjellrunden

Hafjellrunden går rundt Hafjelltoppen og passerer Pellestova, Ilsetra og Gaiastova. Hafjellrunden er ca 7 km og en svært attraktiv og populær runde.

Runden ble litt omlagt for noen år siden, omleggingen var lite populær blant mange av brukerne, derfor jobbes det aktivt med tilpasninger av løypa.

Svartåsrunden

Svartåsrunden er en populær langrennsløype. Med en lengde på omtrent 8 kilometer og en middels til krevende vanskelighetsgrad, passer denne rundløypa godt for de med litt erfaring. Løypa tar deg gjennom variert terreng, inkludert skog og åpne områder, og gir muligheten til å nyte den naturskjønne utsikten i området. 

Pølkrysset og Keiken

Løypa tar deg gjennom variert terreng, inkludert skog og åpne områder, og gir muligheten til å nyte den vakre naturen i området.

Med sin lengde på rundt 38 kilometer og moderat vanskelighetsgrad, passer denne løypa godt for en variert gruppe av skiløpere. 

Runder nord i fjellet

Normal - løype, merket grønn på kartet - kjøres fredag og lørdag - onsdag og søndag ved behov

Lisætra – Rognhaugen – Steinsætra – Pølkrysset – Holmsetra – Brennlia – Svarthaugen – Digeråsen – Våsdalen/Våsjøen – Nordre Veslesætra – (Rolstulen – Byrusvollen – Bråstad) – Flåtåmoslæen – Raubergsletta – Digeråsen – Grunnessætra – Djupslia – Nysætra – Keiken – Pølkrysset – Mattisbekken – Lisætra

Uværsløype – merket svart på kartet – kjøres lørdag og søndag ut fra værsituasjonen

Lisætra – Langmyråsen – Svartåsen – Steinsætra – Pølkrysset – Hundbergslia – Holmsetra – Brennlia – Svarthaugen – Digeråsen – Våsdalen/Våsjøen – Nordre Veslesætra – Brennlia – Holmsetra – Pølkrysset – Mattisbekken – Lisætra NB! Det kan være variasjoner med hvilke retninger som kjøres.

Scooterløype – merket blå på kartet.

Holmsætra – Hundbergslia – Holmsætra – Svartsætra – Storhaugen – Svartsætra – Grunnesåa – Djupslia – Neråsta og tiltak til Holmsætra

Tidligløype nord i Øyerfjellet frem til ca 20. des. Denne går på bilveiene og vi er avhengig av tilstrekkelig med snø for at ikke biler kjører.

Tidligløype i Øyer Turskiløyper sitt løypenett er Hornsjørunden. Tidlig på sesongen må man regne med å oppsøke utfartsstedene til Hornsjørunden. Tidligsløype nord i fjellet etableres i samarbeid med vegselskapene som hvert år fastsetter når fjellvegene stenges for biltrafikk slik at grunnpreparering kan starte. Normalt vil man få et tidligløype-tilbud langs Holmsætervegen.

NB! Ved lite snø etter 20.12 må løypealternativer avgjøres løpende.

Trolløypa i sin helhet i Øyerfjellet – kjøres ukentlig fra ca 15.12 når det er tilstrekkelig med snø.

  • Høytider og vinterferien, Jul- og nyttår – daglig om nødvendig
  • Vinterferie – uke 8 og 9 – daglig om nødvendig
  • Påske – daglig om nødvendig

Trolløypa

Runder nord i fjellet

Hafjell / Mosetertoppen

Her viser vi et utdrag av de mange langrennsløypene i Hafjell. Disse har alle utgangspunkt i Mosetertoppen, som ligger på toppen av Gondolen og gjør det svært enkelt å komme seg til og fra. Gondol tur/retur voksen kr.130,-/ barn kr.100,-/ barn under 6 år gratis (Priser sesongen 2023-2024)

Populære løyper fra Mosetertoppen

Mosetertoppen – Moksjøen – Pellestova – Nysetra – Mosetertoppen 

Mosetertoppen – Nysetra – Pellestova – Nordseter

Mosetertoppen – Nysetra – Pellestova – Ytre Reina – Blautmyra – Ilsetra – Mosetertoppen

Mosetertoppen – Nysetra – Pellestova – Nordseter – til Lillehammer